Participarea la Conferinta Internationala



În perioada 25-27 iulie 2010, reprezentanţii Iniţiativei pentru Ratificarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi au participat la Conferinţa Internaţională „Cu eforturi comune pentru implementarea principiilor prevăzute în Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi” care s-a desfăşurat în oraşul Poltava, Ucraina.

Printre țările participante au fost: Cîrgîstan, Kazahstan, Moldova, Cehia, Ucraina, Belorusia, Macedonia, Rusia, Letonia. Republica Moldova a fost reprezentată de către Asociaţia MOTIVAŢIE din Moldova prin: Meriacre Igor, Matfei Mariana, Pavlov Valentina, Cebotari Ivan; Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoanele cu Dizabilităţi prin: Mariana Ţibuleac; Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic prin Ecaterina şi Nicolae Golovatîi.

În cadrul acestei intilniri fiecare ţară în parte a avut posibilitatea de a prezenta care este situaţia în ceea ce priveşte semnarea, ratificarea şi implementarea standardelor prevăzute în Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

La finele acestei Conferinţe participanţii organizaţiilor neguvernamentale fac apel către Guvernele ţărilor participante ca să semneze și să ratifice Convenția, să schimbe legislația în conformitate cu cerințele prevăzute în Convenție, să se ia măsurile necesare în ceea ce privește dezvoltarea și implementarea standardelor internaționale pentru crearea accesului liber la infrastructură pentru persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea participanţii la Conferinţă au decis crearea unui grup de monitorizare constituit din persoane cu dizabilităţi, care va avea ca scop efectuarea controlului şi raportarea paşilor de implementare a prevederilor stipulate în Convenţie.

 

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Matfei Mariana – coordonator PR

Tel: 66-13-93, 41-71-55

E-mail: mariana@motivation-md.org