37 tineri din Ungheni au primit o sansa de a se angaja mai usor



Fundaţia Muncii vine cu noi oportunităţi de instruire pentru tineri, oferind cursuri profesionale de scurtă durată.

Scopul principal al cursurilor de formare profesională este de a realiza o proiecţie cît mai obiectivă a nevoilor de formare profesională pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă. „Specialităţile propuse tinerilor sunt un rezultat al analizei cererii pieţii muncii din Ungheni, realizate în parteneriat cu angajatorii locali. Pentru a veni în întîmpinarea cerinţelor şi schimbărilor care se produc, cursurile de formare profesională organizate de Fundaţia Muncii Ungheni sunt de scurtă durată şi au un caracter flexibil. La finele cursului tinerii sunt sprijiniţi în identificarea şi obţinerea unui loc de muncă durabil în raionul Ungheni”, a menţionat Angela Ciocîrlan, director Fundaţia Muncii.

 Vineri, 7 mai 2010, în incinta Centrului Regional de Resurse pentru Tineret Ungheni, a avut loc festivitatea de absolvire a cursurilor de calificare profesională la profesia de bucătar şi barman-chelner, promoţia a II-a. 37 tineri au susţinut examenul practic şi au primit diplome acreditate de Ministerul Educaţiei. Serghei Cladco, preşedintele Comisiei de Evaluare a examenului practic a menţionat că tinerii au cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru a fi angajaţi. Ba chiar mai mult ei au dat dovadă de creativitate şi ingeniozitate în ceea ce ţine de deservirea clientului, în pregătirea bucatelor. La examen au fost invitaţi partenerii proiectului, cît şi agenţii economici din raionul Ungheni din domeniul alimentaţiei publice.

 „Fundaţia Muncii parcurge o nouă etapă în activitatea sa, încă 37 tineri primesc o şansă de a se încadra mai uşor în cîmpul muncii. Profesiile de bucătar şi chelner-barman corespund cererii de pe piaţa muncii din Ungheni. Tinerii ne-au demonstrat că au abilităţile necesare pentru a corespunde cerinţelor angajatorilor, fapt confirmat şi de agenţii economici prezenţi la examen.”, ne-a comunicat Alexandru Ambros, primarul or. Ungheni.

Cursurile de calificare sunt organizate în cadrul proiectului „Fundaţia Muncii”, implementat de Asociaţia Obştească pentru Copii şi Tineret „Făclia” în parteneriat cu Compania Petrolieră Olandeză (NAM), Confederaţia Naţională Creştină a Sindicatelor din Olanda (CNV), Nehem International Olanda şi Autorităţile Publice Locale de nivel I şi II Ungheni, precum şi Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Ungheni.