Dorin Chirtoaca chemat in judecata de Asociatia pentru protectia animalelor

Distribuie prietenilor:


Dorin Chirtoaca este chemat in judecata. Asociatia pentru protectia animalelor "Alga" spune ca vrea sa-l oblige astfel pe edilul capitalei sa opreasca uciderea cainilor vagabonzi. La randul sau, primarul recomanda Asociatiei sa dea o mana de ajutor municipalitatii in rezolvarea problemei maidanezilor.

Cererea a fost depusa ieri la Curtea de Apel. Activistii Asociatiei cer instantei sa-l oblige pe Dorin Chirtoaca sa prezinte un plan privind sterilizarea, in 2010, a cainilor fara stapan dar si sa supuna aceasta problema dezbaterilor publice. Aparatorii animalelor afirma ca dispun de imagini socante despre exterminarea cainilor, dar ca le vor prezinta mai intai instantei, apoi sa le vor face publice.

De cealalta parte, edilul capitalei spune ca in cateva luni in Chisinau va fi construit un azil pentru patrupezi.

In prezent, cainii vagabonzi sunt prinsi de catre serviciile specializate si tinuti la o necropola din afara Chisinaului. Daca timp de 10 zile cainii nu sunt revendicati de nimeni, ei sunt eutanasiati. Dorin Chirtoaca afirma ca eutanasierea este o masura aplicata in mai multe tari europene si este conforma conventiei pentru protectia animalelor. Potrivit unor estimari, in Chisinau sunt aproximativ 30 de mii de caini fara stapan.

 

Sursa: PRO-TVAjută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Promo