Asociatia MOTIVATIE invita jurnalistii la actiune sociala



Asociaţia MOTIVAŢIE din Moldova, Parlamentul Tinerilor, Pretura sectorului Botanica organizează în comun acţiunea socială cu genericul „Noi avem abilităţi, împreună putem crea posibilităţi”, care se va desfăşura duminică pe data de 25 aprilie 2010.

Această acţiune face parte din Săptămîna Naţională a Voluntariatului şi este formată din două etape:

  • Ora 11.00 - Maraton "Un oras adaptat pentru oameni invizibili" - traseul începând de la Casa Guvernului, strada Puşkin pînă la Ministerul Finanţelor. Prin această activitate vom demonstra imposibilitatea deplasării libere a persoanelor utilizatori de scaun rulant prin oraşul nostru, şi faptul că persoanele cu dizabilităţi necesită o atenţie deosebită atît din parte statului precum şi a societăţii.

 

  • Ora 14.00 - Masster Class dizABILITATE, care va avea loc în Scuarul străzii Independenţei colţ cu Traian. În cadrul acestei activităţi vor fi create câteva miniateliere conduse de persoane cu dizabilităţi, în cadrul cărora împreună cu spectatorii se vor confecţiona diferite articole manuale. Această acţiune are ca scop sensibilizarea opiniei publice vizavi de abilităţile persoanelor cu dizabilităţi şi va demonstra posibilitatea de eventuală angajare în câmpul muncii a acestora.

Pentru informaţii suplimentare:

Matfei Mariana

Coordonator PR

Tel/fax: 66-13-93

mariana@motivation-md.org