Si copii pot fi victime a Traficului de Fiinte Umane



Adolescenta e un tune in care intri copil si iesi matur, trebuie sa-ti faci cucuie si nu rani.

Traficul de viinte umane, inclusiv in rindul copiilor, ia amploare si din pacate nu poate  fi diminuat, dar a facut déjà sute de victime. Fiind o sursa de venit pentru retelele de traffic.

Saracia, lipsa de informatie, migratia, violenta in familie, nivelul slab  de dezvoltare a tari, duce la pierderea valorilor spirituale si morale,astfel fiind doar citiva catalizatori care duc la dezvoltarea si atragerea Traficului de Fiinte Umane.

Copii sunt  rapiti, vinduti pentru a fi supusi ,,grijilor” celor ,,buni”.

Calvarul urmeaza abia dupa ce copii sunt sechestrati si vinduti dintr-o retea in alta, in cele mai deseori aplicindu-se violenta.

Urmind a fi supusi exploatarii sexuale, cersitului sau la comiterea de infractiuni.

Nemaisuportind violenta sexuala deseori acestia sunt supusi violentei fizice si psihologice , aceasta fin cea mai critica.

Copii si tinerii care au fost victima Traficului de Fiinte Umane au suferit abuzuri fizice, sexuale, cel mai des violul si tortura.

Adesea, acestia au posibilitatea de a solicita ajutorul autoritatilor, iar atunci cind au curajul si fac acest lucru, sunt limitati de oportunitatile de a fi protejati si asistati in vederea recuperarii.

Ei trec prin aceasta suferinta la o virsta frageda atunci cind in mod normal tinarul creste puternic si sanatos.

De aceea, este foarte important anturajul in care traim, pentru ca de asta  depinde modul nostru de viata. Evitarea discutiilor cu strainii, consumul de alcool si droguri, implicarea in furt si inselatorie trebuie sa dispara din modul nostru de viata, astfel vom fi in siguranta.

Iar  siguranta creeaza viitorul fericit!

http://ninachiperi.wordpress.com/