Parabola moșnegelului din cârcă



mosnegelCunosc o familie, una ca mai toate celelalte, un soț și o soție cu o droaie de copii în  plină pubertate și încă, odihninduși  oasele, un moșnegel uscat, rudă de-a soției. E un omulean simplu și modest, mai ajută prin casă, mai duce gunoiul și, din când în când, își mai amintește vreo istorioară din lunga sa viață. Per generalmente nu deranjează pe nimeni decât atunci când își uită ochelarii de pe nas și răscolește casa în căutarea lor. Dar asta se intâmplă rar și de aia toți îl iubesc,  chiar dacă el trăiește pe seama lor căci nu are surse de existență.

Dar închipuiți-vă că moșnegelul ăsta l-ar apuca într-o zi strechea  și a începe să facă morală: că nu e măturat bine, că grădina are prea multe cartoafe, că fata cea mică are cărarea din vârful capului prea dreaptă … Iar alta dată să apuce pe toți să amenințe cu iadul dacă nu face așa cum zice el… Și  ar mai topi aurul din casă pentru a face o cruce  mare cu care să bată pe acel care incorect a îngenunchiat când apucase să îi facă masaj la picioare! Apoi a început a sorbi borșul roșu din lingura fiecaruia pe motiv de păcat suprem!!! El doar îi protejează pe toți, nu dorește ca ei să adune colesterol prin vine. Și ca compensație, va vinde pâine curată la preț dublu. Las’ că el e bătrân și i se poate, tre’ să aibă din ce trăi…

Iar atunci când neamurile vor sfătui familia să mai pună un tv acasă pentru camera copiilor, că așa or să se termine sfezile  și hey, știi, sunt canale educative acolo, poate or deveni mai buni, păi  moșnegelul să insiste să se ia acest tv chiar dacă părinții zic că nu au bani, iar dacă copii tare doresc asta, las să îl câșige singuri…  Și moșnegelul nu se va calma până nu va obține ceea ce dorește. Va atrage vecinii, alți moșnegei și băbuțe cucernice și poate impreuna cu alți gură-cască  va obține ceea ce vrea… Și pentru ce are el nevoie de aces tv? Ca să disperseze atenția copiilor de la părinți -știe el bine,moșnegelul,  de divide et impera învățat cândva prin ‘45….

Iar acum, ian ziți, dacă ați ajunge în situația dată, cam cât timp ați rezista ca la voi acasă să locuiască un astfel de moșnegel ? Nu cred că mult.

Și? Pentru ce e istoria asta?  Well, acum închipuiți că familia e Moldova, tatăl familiei e Guvernul MD ,  moșnegelul nu e altcineva decât Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove ori ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei , iar nenorocitul de televizor e obiectul de religie in școli pe care îl vor obligator.

Ăști moșnegei trăiesc de pe seama bugetului de stat și fac burți și milioane în timp ce călătoresc în misiuni speciale pe la nunți de vip prin mașini luxoase  (sărmanii de ei!!!) și prin exemplul lor acuză felul de viață al oamenilor și încă mai au tupeul să OBLIGE STATUL în a lua hotărâri ???  Măi Mitropoliți, constituțional vă respectăm, dar aveți obraz, că drept de hotărâre voi chiar nu aveți!!

Domni deputați, aratați că purtați pantalonii nu doar de aia că is de la Versacci, fiți bărbați și politicieni adevărați și nu permiteți să vi se urce în cap o organizație care nu plătește impozite la stat și are în spate doar  o droaie de babe bătrâne semiputrezite. Iar dacă nu știți cum să motivați interzicerea introducerii  religie ca obiect obligator, poftim, iaca aici aveți toate explicațiile.



Ceziceu