GEORGE SOROS ESTE DEZAMAGIT DE SOCIETATEA DESCHISA MODERNA

George Soros, fondatorul prestigiosului Institut pentru o Societate Deschisa si care a cheltuit sute de milioane de USD pentru a liberaliza societatea, este dezamagit de actuala societate deschisa. Aceasta marturisire de senzatie a fost facuta de catre cunoscutul filantrop, marti, la Strasbourg, in cadrul unei sedinte a Scolii de Vara pentru Democratie a Consiliului Europei.

Soros afirma ca elementele unei societati deschise, asa cum sunt libertatea de expresie, mass media libera, societate civila etc., pentru care el a pledat mai multi ani, deja nu sunt sificiente. Motivul principal este manipularea realitatii de catre politicieni, asa cum a spus miliardarul. "Politicienii, prin definitie, trebuie sa manipuleze", sustine Soros, care a adaugat ca "politica este stiinta manipularii". Oamenii politici, in societatile democratice s-au invatat sa manipuleze foarte fin, prin urmare populatia percepe deja nu realitatea ci o realitate virtuala.
Din acest considerent, Soros a propus redefinirea conceptului de societate deschisa. El spune ca intr-o societate deschisa tentativele de manipulare din partea politicienilor trebuie de contracarat prin explicatiile de rigoare si prin ridicarea gradului de constientizare a realitatii. Iar actiunile politicienilor de manipulare trebuie sa fie sanctionate de catre alegatori.

Pe semne, la batranete acest sustinator al democratiilor in intreaga lume a inteles ca nu exista societati democratice ideale.

Sursa: http://oleg-cristal.blogspot.com

 

 
After display content

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Promo

promo

Promo

Promo