TINERII DIN CAHUL IDENTIFICA PROBLEMELE COMUNITARE

In perioada 5-7 iulie, in cadrul seminarului "Identificarea problemelor comunitare prin metode participative", tinerii asociati (reprezentantii organizatiilor neguvernamentale si grupurilor de initiativa) din regiunea rurala a r. Cahul au identificat problemele comunitare cu care se confrunta semenii lor.

Activitatea a fost organizata de catre Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM" in parteneriat cu Directia Tineret si Sport a Consiliului Raional Cahul si Centrul Regional de Resurse pentru Tineri "Impuls" din Cahul in cadrul proiectului "Consolidarea capacitatilor de angajare civica a tinerilor asociati din regiunea rurala a r. Cahul" cu sustinerea financiara a Bancii Mondiale - Oficiul din Moldova .

Proiectul "Consolidarea capacitatilor de angajare civica a tinerilor asociati din regiunea rurala a r. Cahul" este o initiativa a Institutului de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM" care vine drept raspuns la necesitatile de angajare civica a tineretului rural. In cadrul proiectului se desfasoara un curs de instruire avansata (format din sase module) care va consolida capacitatile de angajare civica a tineretului din regiunea rurala a r. Cahul.

Scopul primului modul de instruire consta in dezvoltarea abilitatilor de identificare a problemelor si gasirea solutiilor la nivel de comunitate. In cadrul activitatii, 20 de tineri din r. Cahul au facut cunostinta cu notiunea de lider si au determinat calitatile liderului, au identificat rolurile intr-o echipa si metodele de conlucrare eficienta a echipei, s-au familiarizat cu tehnicile de identificare a problemelor prin metode participative si stabilirea prioritatilor.

La finele instruirii, in calitate de lucru pentru acasa, beneficiarii vor desfasura, in localitatile rurale ale r. Cahul, activitati de identificare a problemelor comunitare prin metode participative.

 

Pentru informatii suplimentare:

Cirhana Vitalie

Directorul Institutului de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM"

Tel. 069110076, E-mail: millenium@ong.md

 

 
After display content

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Promo

promo

Promo

Promo