"GENDER-CENTRU": IN MOLDOVA NU SE RESPECTA LEGEA CU PRIVIRE LA EGALITATEA GENURILOR

Legea cu privire la egalitatea genurilor nu se respecta in Moldova, pe motiv ca nu este suficient cunoscuta, in special de catre angajatori, au declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, reprezentanti ai ONG "Gender-Centru", care, in perioada ianuarie-iunie 2007, au monitorizat aplicarea legii, la recomandarea ONU, constatind mai multe impedimente in acest sens.

Potrivit Agentiei INFOTAG, Valentina Bodrug-Lungu, presedinta "Gender-Centru", a mentionat ca implementarea legii este dificila in special din cauza nivelului redus de informare a populatiei asupra acestui subiect.

Daniela Terzi-Barbarosie, expert al organizatiei, a declarat ca, in urma monitorizarii, s-a constatat ca 72,23% dintre angajatori nu stiu de existenta Legii cu privire la egalitatea genurilor.

In 2006, din numarul total de patroni, femeile constituiau 27,3%. In Parlamentul R.Moldova femeile sint reprezentate in proportie de 20,8%, fata de 15,8%, in legislativul precedent. Aceasta insa nu este suficient in conditiile in care femeile constituie 52% din numarul total al populatiei Republicii Moldova, a apreciat presedinta "Gender-Centru".

 

 
After display content

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Promo

promo

Promo

Promo