Test deontologic pentru jurnaliști pe Mediaforum.md



Platforma online Mediaforum.md, administrată de Consiliul de Presă din Republica Moldova, lansează o rubrică de teste deontologice pentru jurnaliști, studenții la facultățile de jurnalism și alte persoane interesate. Fiecare test va conține șapte întrebări și va viza un caz real din mass-media moldovenească, iar după fiecare răspuns, respondenții vor vedea un scurt comentariu al Consiliului de Presă, bazat pe normele deontologiei profesionale și bunele practici jurnalistice.

Primul test “Talk-show despre un presupus abuz sexual asupra unei minore. Care sunt greșelile?” se referă la cazul dezbătut recent în două ediții consecutive ale emisiunii “Vorbește Moldova” de la Prime TV. Răspunzând la întrebările testului deontologic, oricine își poate evalua cunoștințele privind rigorile deontologice de reflectare în mass-media a unor subiecte sensibile. Puteți accesa testul aici.

Platforma profesioniștilor mass-media www.mediaforum.md a fost lansată de Consiliul de Presă în 2015, în scopul multiplicării cunoştinţelor şi a practicilor pozitive, prin schimb de idei şi experienţă, pentru încurajarea competiţiei profesionale şi a standardelor de calitate jurnalistică. Platforma găzduiește dezbateri structurate în trei compartimente: “Deontologie şi profesionalizare”, “Management și legislaţie” şi “Țintește presa!”. Periodic, pe Mediaforum.md sunt organizate consultații și webinare online cu diverși experți media din țară și de peste hotare.

Pentru mai multe detalii, accesați www.mediaforum.md

Secretariatul Consiliului de Presă:

mun. Chişinău, str. Bucureşti 41/5, tel.: 022 220996,

secretariat@consiliuldepresa.md

www.consiliuldepresa.md