Prelucrarea deșeurilor solide, în atenția antreprenorilor de pe cele două maluri ale Nistrului



Antreprenorii de pe cele două maluri ale Nistrului interesați de prelucrarea deșeurilor solide sunt invitați să participe la o masă rotudă pentru a discuta deficiențele întâlnite și posibilitățile de stabilire a parteneriatelor. Evenimentul va avea loc în data de 28 februarie, începând cu ora 10.00, la Tighina.

Scopul mesei rotunde este consolidarea comunităților de afaceri și stabilirea mecanismelor de interacțiune reciproc avantajoasă în vederea îmbunătățirii procesului de prelucrare a deșeurilor solide. Totodată, în cadrul reuniunii se va discuta despre oportunitățile de dezvoltare a proiectelor comune și accesare a finanțărilor din partea partenerilor de dezvoltare. În special, dialogul se va referi la prelucrarea și colectarea polimerilor, sticlei, hârției și cartonului, materialele organice și altele.

Participarea la eveniment este gratuită, cu înregistrarea prealabilă pe adresele de e-mail jdanovort@gmail.com sau cdsesai@gmail.com.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului WasteConnect, care are drept obiectiv consolidarea unui ecosistem comun în domeniul reciclării și prelucrării deșeurilor solide, prin implementarea unor activități care să asigure schimbul de experiență între actorii din acest domeniu. În rezultat, vor fi stabilite parteneriate de colaborare între reprezentanții sectorului privat și ai societății civile în vederea formulării unui mecanism privind omogenizarea procesului de gestionare, reciclare și prelucrare a deșeurilor solide.

Proiectul WasteConnect – Sistem integrat de prelucrare a deșeurilor în bazinul Nistrului este implementat de către Centrul pentru Dezvoltare Socio-Economică și Susținere a Antreprenoriatului Inovațional (CDSESAI) în parteneriat cu Asociația prelucrătorilor de deșeuri „EcoSistema” din Tighina, cu susținerea financiară a Uniunii Europene și Guvernului Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene.

Menționăm că, anterior 12 ONG-uri de pe cele două maluri ale Nistrului au semnat un memorandum de colaborare în vederea soluționării problemelor ecologice, în deosebi a celor privind deșeurilor solide din regiune.