Instruirea profesorilor în domeniul siguranței rutiere continuă



În urma aprobării de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a Pachetului Educațional pentru siguranța rutieră drept suport didactic pentru profesori la disciplina Dezvoltare personală, capitolul Securitate personală, Automobil Club din Moldova petrece seminare de instruire pentru profesori în școlile din municipiul Chișinău. Echipa ACM vizitează instituțiilepreșcolare și școlare de învățământ pentru a le vorbi profesorilor despre conținutul pachetului și modelele de abordare a tematicii siguranței rutiere pentru fiecare categorie de vârstă. Pachetul pentru siguranța rutieră a fost elaborat de către Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil și tradus și adaptat de Automobil Club din Moldova și Fundația ProtectMD.

IMG 2925

Pentru început, proiectul acoperă petrecerea seminarelor și distribuirea pachetelor pentru instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, raioanele Orhei și Hîncești.

Pachetul dat oferă resurse necesare copiilor și tinerilor să însușească, într-un mod corespunzător vârstei, metodele de bază de prevenire a accidentelor rutiere. Principiile cheie care stau la baza tuturor activităților din pachet sunt:

  • Conștientizarea traficului rutier și a pericolelor acestuia;
  • Comportamentul corespunzător în apropierea străzilor și drumurilor;
  • Efectuarea alegerilor sigure pentru siguranța personală și a altor persoane.

IMG 2997

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acesta conține activități stimulative pentru angajarea atenției copiilor și tinerilor într-o asimilare fără efort a mesajelor și comportamentelor de siguranță rutieră.

Pachetul este divizat în trei secțiuni:

  • Copiii cu vârsta de până la 6 ani;
  • Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani;
  • Adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani.

 

Lansarea și publicarea Pachetului Educațional pentru Siguranța Rutieră în Republica Moldova a fost finanțată de Ambasada Britanică la Chișinău. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat opiniile Guvernului Britanic.

 

IMG 3046