Institutul pentru Inițiative Rurale încîntat de implicarea masivă a comunităților partenere în campania „Hai Moldova”



La 15 septembrie, de Ziua Globală a Curățeniei, Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) împreună cu 27 comunități-partenere din întreaga țară s-au alăturat campaniei naționale de salubrizare „Hai Moldova”.

Doar într-o singură zi circa 900 voluntari din comunitățile unde lucrează IRI s-au solidarizat cu miile de moldoveni din întreaga țară s-au implicat în această acțiune civică globală. Au fost salubrizate parcuri, străzi, stații auto, școli, grădinițe, spații de agrement – colectîndu-se tone de deșeuri.

„Suntem și vom fi o lume mai bună, mai curată, vom crea împreună un viitor mai bun”, au afirmat grupul de voluntari din s. Căinarii Vechi, r-ul Soroca.

„Este plăcut și motivațional să știi că sute de mii de oameni din 150 de țări în aceeași zi au zis NU gunoiului, poluării, indiferenței față de mediul înconjurător și au participat voluntar la ceva frumos, care unește oamenii, le dă aripi și speranță că putem avea o lume mai bună, mai curată, cu cetățeni ce produc în fiecare zi schimbarea”, a zis dl. Ruslan Stânga, director IRI, care a participat împreună cu întreaga familie în această activitate.

„Ne dorim o Moldovă curată zi de zi, cetățeni activi zi de zi, mai ales în mediul rural, nu doar de Ziua Globală a Curățeniei”, a menționat Elena Țurcan, coordonator programe IRI.

Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) încurajează autoritățile publice locale și centrale, antreprenorii, ONG-știi locali și alți factori de interes să manifeste inițiativă și periodic să organizeze astfel de activități care tehnic vorbind sunt ușor de organizat, pe cînd impactul, mai ales la nivel de sensibilizare a opiniei publice este de proporții. Campania „Hai Moldova” a demonstrat că atunci cînd este sprijin logistic local, oamenii sunt destul de receptivi și deschiși implicării.

n 151