hackathon

COALITIA-2007 CONSIDERA CA ALEGERILE LOCALE NU AU CORESPUNS STANDARDELOR INTERNATIONALE

 Coalitia-2007 considera ca alegerile locale generale din acest an nu au corespuns standardelor internationale privind alegerile libere si corecte. O apreciere in acest sens reprezentantii Coalitiei au facut luni, in cadrul unei conferinte de presa.

Coalitia sustine ca, pe durata campaniei electorale, au fost inregistrate mai multe incalcari cum ar fi: utilizarea resurselor administrative, intimidarea concurentilor electorali, cumpararea voturilor, monopolizarea de catre putere a mijloacelor de informare in masa publice, mentinerea practicii obscure de finantare a concurentilor electorali etc.

In special, Coalitia a atras atentie asupra comportamentului consiliilor electorale de circumscriptie de nivelul doi, "care au fost partinitoare". In acelasi timp, membrii Coalitiei au dat o apreciere in general pozitiva activitatii Comisiei Electorale Centrale.

In cadrul Coalitiei a fost efectuata si numararea in paralel a voturilor in ziua alegerilor. Rezultatele inregistrate nu difera cu mult de cele prezentate oficial.

Sursa: DECA-press

 
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.