Lansarea primei platforme web de donare a scaunelor auto – baby4baby.org în cadrul proiectului ”Un scăunel din inimă”



33159107 2149182048431821 3404239972717297664 o

 

Automobil Club din Moldova a lansat prima platforma web de donare a scaunelor auto pentru copii baby4baby.org, în cadrul proiectului ”Un scăunel din inimă”.

În luna mai a acestui an (2018), ACM a fost gazda unui eveniment de amploare cu participarea cluburilor membre FIA – BKA Belarus, LAMB Letonia, LAS Lituania și ACR România, în cadrul căruia a fost lansat proiectul ”Un scăunel din inimă”. Totodată, a fost organizat un training tehnic special privind instalarea corectă a scaunelor auto pentru copii și a verificării celor deja utilizate, petrecut de către expertul de la Touring Club Switzerland (TCS) – Daniel Ballmann, cu participarea Juliette Lunel - reprezentant al FIA (Federația Internațională de Automobilism).

Managerii de proiect din cadrul ACM și BKA, Tatiana Mihailova și Irina Potyakina, au relatat activitățile din cadrul proiectului ”Un scăunel din inimă” în Moldova și Belarus și despre modul în care funcționează platformele baby4baby.org și dobroekreslo.by. Ceilalți participanți au făcut schimb de experiență despre proiectele lor locale, precum și despre legislația națională cu privire la utilizarea scaunelor auto.

Evenimentul de lansare oficială a platformei web de donare a scaunelor auto pentru copii a fost petrecut cu participarea șefului Inspectoratului Național de Patrulare Livii Baziuc, părinților, reprezentanților locali ai părților interesate, cum ar fi Poliția, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autoblog.md, mama.md, suntparinte.md, teatrul ”Oratorul” și reprezentanții mass-media locali. Daniel Ballmann a făcut o prezentare și o demonstare în interiorul vehiculului despre instalarea corectă a diferitor categorii de sisteme de reținere.

Proiectul dat este susținut de către Președintele Parlamentului Andrian Candu - Ambasadorul Siguranței Rutiere în Moldova – care a donat ”din inimă” un scăunel auto din partea familiei sale unei alte familii în necesitate. Dl Candu a filmat un mesaj video pentru a îndemna pe toți să doneze și să se alăture campaniei https://youtu.be/iXYLiovZwVU.


Astfel, 2 familii au participat la eveniment ca primii beneficiari în cadrul proiectului.

Familia Ivanov cu 5 copii a primit în dar scaunul auto din partea familiei Candu. Familia Fonariuc cu 7 copii au primit un sistem de reținere din partea ACM. Părinții au rămas foarte recunoscători și entuziasmați să primească astfel de cadouri drept un sprijin imens pentru familiile lor numeroase, cu copii minunați.

Un alt scăunel din ”inimă” a fost donat în cadrul platformei de Eugeniu Cojocaru, partenerul ACM de la teatrul ”Oratorul”, care este tatăl a două fetițe care nu mai au nevoie de un scaun.

Sperăm la o implicare activă a comunității și la cât mai multe familii interesate să doneze sistemele lor de siguranță pentru copii altor părinți care se confruntă cu probleme financiare pentru a le achiziționa.

 

Donează un scăunel, salvează o viață!

 

”Un scăunel din inimă!” este continuarea proiectului ”Transportă copilul tău în siguranță!” implementat de către ACM în 2017 și ”Fii un părinte de 5 stele!” de către BKA în Belarus în perioada August 2016 – Septembrie 2017.

În 2018 proiectul ”Un scăunel din inimă!” constă în crearea unei platforme web de donare a sistemelor de reținere pentru copii de la familiile ce nu mai au nevoie de un scăunel auto, familiilor ce au necesitatea, dar nu pot să îl procure. Un alt scop al proiectului este de a face schimb de experiență și succes și de a extinde zona de utilizare a platformei web între mai multe cluburi membre ale FIA și nu numai.

Proiectul este finanțat de către FIA și FIA Foundation prin programul FIA Road Safety Programme și FIA Action for Road Safety și susținut de Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil (EASST) din Marea Britanie, Parlamentul Republicii Moldova, Inspectoratul Național de Patrulare, Teatrul ”Oratorul”, Mama.md, ”Recaro”, suntparinte.md și Membrii Consiliului Național pentru Siguranța Rutieră din Moldova.