O RETEA A PRODUCATORILOR DE STIRI COMUNITARE A FOST LANSATA LA BALTI

Vineri, la Balti, a fost lansata o retea regionala a producatorilor de stiri comunitare, informeaza Agentia Monitor Media. Reteaua este formata din 16 jurnalisti de la ziare si institutii audiovizuale din regiunea de nord a Moldovei, fiind administrata de Agentia de stiri DECA-press din Balti.

Directorul DECA-press, Vitalie Cazacu, spune ca reteaua a fost initiata cu scopul de a impulsiona producerea stirilor comunitate calitative in regiune. In cadrul retelei va fi facut un schimb de stiri comunitare si transfer de experienta. DECA-press se angajeaza sa colecteze de la membrii retelei stiri, sa le redacteze si le difuzeze in format de buletin electronic, care va fi distribuit mass media din Moldova.

Pentru facilitarea schimbului de experienta si a informatiilor, membrii retelei, intruniti azi intr-o sedinta la Balti, au mentionat necesitatea initierii unui forum al "stiristilor comunitari" pe site-ul Agentiei DECA-press (www.deca.md).

Pana la formarea retelei, jurnalistii au beneficiat de doua treninguri, organizate de catre reporteri ai Agentiei DECA-press. Atat treningurile, cat si formarea retelei, sunt parte a unui proiect finantat de Ambasada SUA in Moldova.

Agentia DECA-press activeaza din 1997.

Sursa: Ambasada SUA/DECA-press

 

 
After display content

Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Promo

promo

Promo

Promo