Lansarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2009: "Hai in gasca voluntarilor!"



Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat* anunta lansarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV) 2009: „Hai in gasca voluntarilor!".

SNV 2009 se va desfasura in perioada 29 mai - 05 iunie. In urma editiei precedente a SNV, in care au fost implicati politicieni, organizatiile membre ale Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat au promis implicarea in cadrul SNV 2009 a persoanelor din show-bizz. Aceasta promisiune urmeaza a fi realizata in mai putin de o saptamina, prin implicarea vedetelor in activitati de voluntariat, pentru oferirea modelelor de participare si cresterea responsabilitatii civice a cetatenilor.

SNV este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel national. Fiecare activitate de voluntariat / cu implicarea voluntarilor realizata in perioada 29 mai - 05 iunie 2009 poate fi inclusa in Planul de Actiuni al SNV 2009, completand chestionarul de la urmatorul link: http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=zfzyQxYjJidKliVHqXo8Sg_3d_3d

Planul de Actiuni va fi prezentat public la conferinta de presa a Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2009. De asemenea, mass-media va fi informata cu o zi in avans despre activitatile planificate in ziua urmatoare si potentialele subiecte de presa planificate in cadrul SNV 2009, in baza activitatilor inscrise in Planul de Actiuni.

Asociatia „Tinerii pentru dreptul la viata" (TDV) in calitate de Secretariat al Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat, va acumula de la organizatiile / institutiile interesate, chestionarul in baza caruia va fi elaborat Planul de Actiuni al SNV 2009. Este important ca chestionarul sa fie expediat catre Secretariatul Coalitiei pina la 28 mai 2009, ora 13.00.

Cheltuielile de logistica ce tin de SNV 2009 sunt sustinute financiar de Fundatia Soros - Moldova si Agentia Suedeza de Dezvoltare si Cooperare Internationala. In perioada 29 mai - 05 iunie 2009 echipa de proiect si expertii care vor coordona SNV 2009 vor fi implicati in activitati pe baza de voluntariat.

Pentru informatii suplimentare, Va rugam sa contactati:

Asociatia "Tinerii pentru dreptul la viata" (TDV)

Secretariatul Coalitiei pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat

Tel.: +373 22 567 551; fax: +373 22 567 489

GSM: +373 69 80 76 92

E-mail: tdv_secretariat@yahoo.com

Blog: www.tdvmoldova.wordpress.com


Coalitia pentru promovarea legii si activitatilor de voluntariat este formata din:
1. Asociatia „Tinerii pentru dreptul la viata" (TDV) - care mentine Secretariatul Coalitiei;
2. Centrul de Resurse „Tineri si Liberi";
3. Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO);
3. Consiliul National al Tineretului din Moldova (CNTM);
4. Reteaua Social (reprezentata de Asociatia „Motivatie");
5. Serviciu pentru Pace (SPP).

ONG partenere Coalitiei in desfasurarea SNV 2009:
1. Asociatia "Prietenii Copiilor";
2. Centrul Comunitar pentru Copii si Tineret.