Un altfel de 8 martie pentru femeile din Ungheni



În Moldova, majoritatea femeilor au o zi a lor în care se simt apreciate, se simt cu adevărat că reprezintă sexul frumos, primind în dar flori şi alte cadouri ce le vor ajuta să fie mai frumoase, mai speciale, e 8 martie. În acea zi acea parte dintre femeile Moldovei uită de grijile casnice, uită că trebuie să se gândească ce să mai pună pe masă pentru a potoli foamea copiilor şi a unui soţ, care de cele mai multe ori serveşte mai multe păhărele decât de obicei şi ziua această devine un adevărat coşmar pentru femeie. Dar cealaltă parte îşi frământă minţile de unde să mai ia bani să mai cumpere acele crupe, care pentru alţii au un preţ mic iar pentru ele unul astronomic, ca să aibă ce pune pe masă; ele nu îşi doresc cosmetice sau vreo haină de firmă ele au doar un singur vis - acela de-aş hrăni copiii, de a le asigura siguranţa zilei de mâine.

Oraşul Ungheni nu face excepţie. Are şi el femeile sale care îşi duc traiul într-o sărăcie lucie, o duc de azi pe mâine şi unicul lux pentru ele în această zi e să aibă măcar o bucăţică de ceva mai bunişor pentru puii săi şi cadoul nepreţuit e să-i vadă sătui şi cel mai important sănătoşi. Pentru a contribui la acest vis cât de puţin voluntarii "ProUngheni" au realizat o proiecţie de film în sala mare a Palatului de Cultură Ungheni şi din banii colectaţi în urma vânzării biletelor ei au mers cu colete cu produse alimentare (paste făinoase, dulciuri, fructe, legume etc.) la Valentin Țurcanu a, Ana Bejenar, Parascovia Erhan şi Natalia Mihailiuc. Femeile s-au arătat receptive şi recunoscătoare gestului tinerilor, dăruindu-le, la rândul lor, sincere mulțumiri, însoțite de lacrimiri de fericire.

Stela Iachimovschi, lidera grupului de voluntari, ne-a menţionat că vor mai face asemenea activităţi, fiindcă sunt mult mai multe familii, din păcate, care trebuie ajutate.