Un Pasti fericit pentru 360 de batrani singuratici



impartirea_cozonacului1.jpgAsociatia „Neoumanist" a incheiat campania de Pasti de colectare a fondurilor pentru cei 360 de batrani deserviti de Centrul de zi pentru persoane in etate "Rasarit", Centrul de plasament permanent a persoanelor in etate "Spectru" si Proiectul "Home Care" (deservirea la domiciliu). Campania publica s-a derulat in perioada de 1 aprilie-18 aprilie 2009 in or. Straseni si Chisinau. Mesajele campaniei de colectare de fonduri au fost „Cate un cozonac de Pasti celor 360 de batrani" si „Sa ne ajutam batranii"!.

În prima faza a campaniei au fost expediate scrisori la 150 de agenti economici, inclusiv toate bancile comerciale din Chisinau. Apelul de ajutor a fost auzit de Banca Comerciala Romana Chisinau care a oferit 360 de cozonaci, sucuri si donatii banesti de la angajatii BCR, Expo-Business-Chisinau care a donat 1000 lei, Prometeu-T S.A. au contribuit cu 1000 lei, Agroinbank au donat 1000 de lei si Grisan-Hamb S.A. cu 200 lei, Î.I. Porubin din or.Straseni a donat 150 de oua. Membrii Asociatiei Neoumanist exprima multumire si sunt foarte recunoscatori pentru aceste ajutoare oferite din suflet pentru beneficiari.

În a doua etapa a fost lansat evenimentul de colectare a fondurilor cu mesajele „Umple Cosul de Pasti a unui batran din cei 360" si „Ofera o pomana de Pasti pentru un batran din cei 360". La acest eveniment au particpat 8 voluntari din cadrul Asociatiei locale „Cultura Noua"- partenerul Asociatiei. Au fost vizitati o serie de agenti economici, institutii de stat (Primaria Straseni, Consiliul Raional Strasnei), persoane private. În urma campaniei au fost colectati 1834 lei. Cei 360 de batranei sunt foarte bucurosi ca vor putea petrece sarbatorile de Pasti cu un cozonac si ou rosu pe masa si ca nu au fost uitati.

Este de mentionat insa actul de caritate al Bancii Comerciale Romane Chisinau care a donat beneficiarilor cozonaci si suc. Este un act de caritate fara precedent pentru activitatea Asociatiei Neoumanist. Cozonacii au fost distribuiti de angajatii Bancii Comerciale Romane Chisinau Tatiana Gulai, Teodor Timofei si Bolbosenco Valeriu intr-o atmosfera de bucurie pentru toti batrineii.

În final le multumim la toti cei care au participat la aceasta campanie de Pasti. Valoarea acestui act de caritate este sentimentul ca au contribuit la un Paste fericit pentru 360 de batrani din comunitatea Straseni.

Un Pasti fericit tuturor! bcr_si_impartirea_cozonacilor.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vezi mai multe poze despre eveniment

http://neohumanist.shutterfly.com/activities/901

Autor articol: Dilan Andriana, PR Manager, Asociatia pentru Educatie "Neoumanist", tel. (0237) 28003,

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com

Asociatia Neoumanist