Club de discuții STOP FALS!: Post-adevărul în lumea modernă: mass-media și războiul informațional



Asociația Presei Independente (API) anunță o nouă ședință a Clubului de discuții ”STOP FALS!”

La discuțiile cu genericul ”Post-adevărul în lumea modernă: mass-media și războiul informațional” va participa Artiom Filipenko, directorul agenției de știri ”Контекст Причерноморья” din Odesa (Ucraina), fost director al filialei din Odesa a Institutului Național de cercetări strategice din Ucraina, autor al unor cercetări științifice și lucrări publicistice la teme actuale de politică internă și externă a Ucrainei, a relațiilor Ucrainei cu Republica Moldova și a Ucrainei cu România etc.

În cadrul discuțiilor vor fi analizate următoarele aspecte:

- Războiul informațional al Rusiei împotriva Ucrainei

- Obiectivitatea mass-media în contextul războiului informațional;

- Libertatea de exprimare și de informare în contextul războiului informațional.

Evenimentul va avea loc joi, 19 octombrie, ora 16.00, în incinta sălii ”Violin” a Hotelului Jazz, situat pe strada Vlaicu Pîrcălab 72.

Discuția va avea loc în limba rusă.

Clubul de discuții este organizat în cadrul Campaniei media împotriva informaţiei false şi tendenţioase STOP FALS!, desfăşurată de Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociația VIP a Telejurnaliștilor Independenți din Moldova (ATVJI).

Pentru detalii, contactați-o pe Diana Lungu, Coordonatoare comunicare API la numărul de telefon 0 22 210602 sau la adresa de e-mail diana.lungu@api.md.