La Tabăra de vară Holercani schițăm o viață mai bună pentru persoanele cu dizabilități din Moldova



Grupului de Inițiativă ”Egali în accesibilitate” din Cahul - în perioada 26-31 iulie 2017 a participat la activitățile, - desfășurate în cadrul Taberei de vară, organizate de Asociația "MOTIVAȚIE" din Moldova (AMM), în localitatea Holercani din raionul Criuleni. Evenimentul a reunit peste 20 de membri ai Grupurilor de Inițiativă din cele 7 raioane ale Moldovei, în care se implementează Proiectul ”Tineri cu și fără dizabilități participă activ în viața comunitară și luare a deciziilor”.

Tinerii prezenți la taberă au participat la activități de totalizare a proiectului și schițarea planurilor lobby și advocacy pe viitor cu scopul diminuării problemelor cu care se confruntă în viața cotidiană persoanele cu nevoi speciale.

Astfel, în cele 6 zile cât a durat Tabăra de vară participanții au fost implicați în diverse exerciții și activități de formare a deprinderilor de lucru în echipă și luare a deciziilor în comun, stabilirea priorităților, dezvoltarea gândirii strategice și soluționarea divergențelor prin negociere și comunicare eficientă. Echipa de traineri de la AMM au ajutat tinerii să finalizeze planurile de lobby și advocacy, care urmează să fie realizate în viitorul apropiat în 7 localități din Moldova.

Pe lîngă activitățile de instruire, tinerii și-au manifestat talentul în cadrul unor activități culturale: Seara Diversităților și Rugul de tabără, lângă Nistru.

”Într-adevar a fost o experienta de neuitat. Anume prin intermediul acestei Tabere de vară, am legat noi prietenii, am invățat, că pentru a atinge un oarecare obiectiv trebuie să avem o echipa unită, un spirit de echipă bine dezvoltat și o strategie bine gândită pusă în funcțiune de fiecare membru al echipei. Mulțumim mult Asociației "MOTIVAȚIE" din Moldova”, a menționat Eudochia Ivanișin, membra Grupului de Inițiativă ”Egali în accesibilitate” Cahul.

Înfiinţată în 2002, Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova acordă suport persoanelor cu dizabilități fizice în vederea incluziunii lor sociale. În cadrul proiectului menționat s-au creat 7 Grupuri de Inițiativă în diferite raioane ale Moldovei, care readuc persoanelor cu nevoi speciale speranța într-o viață împlinită și libertatea de mișcare.

Acest eveniment a fost posibil datorită ajutorului generos al poporului american, oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Grupului de Inițiativă ”Egali în accesibilitate” Cahul și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la tel. 079741523 sau e-mail incluziunecahul@gmail.com.

Persoana de contact este Eudochia Ivanișin.