Summer retreat, un eveniment de instruire organizat pentru membrii ATP Moldova



Asociaţia Traducătorilor Profesionişti din Moldova (ATP Moldova) a organizat recent pentru membrii săi un eveniment de tip retreat. Invitatul special și moderatorul acestuia a fost Nina Vartic, lector superior la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În cadrul evenimentului de instruire, membrii ATP Moldova au fost implicați în exerciții de antrenare și gestionare a vocii fără efort, au aflat cum să pună accentul corect într-o propoziție și cum se schimbă sensul enunțului în funcție de accent, au însușit mai multe aspecte utile în traducerea consecutivă și simultană la microfon.

Nina Vartic le-a pregătit traducătorilor și interpreților întruniți la instruire o provocare propunându-le să verifice cât sunt de tari la capitolul frământări de limbă. La fel, participanții la instruire au fost antrenați de moderatoare într-un exercițiu de măiestrie a actorului.

Retreatul a fost găzduit de pensiunea „Secret Garden”.

Surpriza zilei pentru participanții la eveniment a fost deliciul culinar – supa de legume preparată la ceaun.

Asociaţia Traducătorilor Profesionişti din Moldova este o organizaţie non-guvernamentală non-profit, fondată în ianuarie 1998. În prezent, ATP Moldova întrunește cca 50 de membri.