Briefing privind rezultatele a trei ani de lucru în proiectul „Împuternicirea comunităților etnice din Moldova”



In ciuda vremii ploioase, cei mai mulți dintre partenerii noştri din diferite localităţi ale ţării au reuşit totuşi să vină. Ne bucurăm că cel de-al doilea briefing pentru comunitatea de donatori din ţară a fost apreciat de participanţi.

Împreună cu multă lume bună am discutat despre proiectul „Împuternicirea comunităților etnice din Moldova”, dar şi despre sustenabilitatea programelor de dezvoltare rurală de la noi din ţară. Am prezentat modelul nostru elaborat şi testat pe parcursul a trei ani.

Rezulatele proiectului au fost prezentate chiar de cîțiva dintre oamenii cu care am lucrat. Unul dintre primarii prezenți, dl. Ilia Chiosea, a remarcat unicitatea modului de abordare IRI subliniind importanța vitală a implicării civice a membrilor comunității.

Discuțiile au fost foarte bune. S-a discutat și despre lacunele proiectului, dar și despre modalități de îmbunătățire și o mai bună fructificare a scînteii de activism civic și participare aprins în cadrul proiectului în cele 22 de localități ale țării.

Mulțumim liderilor comunitari şi reprezentanţilor APL implicaţi. Mulţumim LED Moldova, Ambasadei SUA în Moldova, UNDP Moldova, FHI 360, USAID şi Ambasada Ungariei în Moldova pentru participare şi implicare.