Dl. Michael Ralph, Consilier în cadrul Direcției generale dezvoltare regională (DG Regio) a Comisiei Europene, în vizită la ADR Centru



Astăzi, 06 decembrie, ADR Centru a fost vizitată de Dl. Michael Ralph, Consilier în cadrul Direcției generale dezvoltare regională (DG Regio) a Comisiei Europene. Oficialul european a fost însoțit de Dl. Matija Derk, Înalt Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale.

Această vizită a fost organizată cu scopul de a obține o viziune mai bună a situației curente la nivel regional.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a mulțumit oaspeților, accentuînd îmbunătățirea nivelului de trai în Regiunea Centru care rămâne o prioritate pentru noi ce poate fi realizată doar prin strânsa colaborare dintre instituțiile abilitate din Republica Moldova și partenerii noștri europeni dispuși să împărtășească cu noi experiența și lecțiile învățate la acest capitol.

Cu acestă ocazie, directorul ADR Centru le-a prezentat oficialilor europeni informații relevante despre profilul Regiunii de Dezvoltare Centru. Viorel Jardan a mai vorbit și despre realizările agenției din cei 6 ani de activitate, precum și despre activitățile planificate pentru viitor, subliniind importanța susținerii partenerilor europeni în cursul de implementare a politicii de dezvoltare a Regiunii Centru.

Tot astăzi, oaspeții europeni, însoțiți de directorul ADR Centru, au vizitat Prima casă de procesare și ambalare a strugurilor din Republica Moldova care a fost inaugurată la sfărșitul anului 2015 la Costești, Ialoveni. Aceasta a fost construită în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Grup de producători şi Casă de ambalare pentru servicii moderne de marketing la export". Proiectul a fost implementat de ADR Centru cu susținerea financiară a Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și contribuția asociației de producători de struguri din regiune.

Amintim că în luna mai, curent, Matija Derk, Înalt Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale, a vizitat pentru prima oară ADR Centru. Atunci Înaltul Consilier a împărtășit din experiența implementării politicii de dezvoltare regională în țările membre ale UE. Domnia sa activează, din luna martie curent, în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, oferind consultanță în domeniul dezvoltării regionale  Dl. Vasile Bîtca, Ministru.