Acționați prin fapte concrete. Alăturați-Vă Convenției!



Convenția primarilor privind clima și energia reunește autorități locale și regionale care se angajează în mod voluntar să implementeze obiectivele UE în materie de climă și energie pe teritoriul lor.

Mișcarea a fost lansată în 2008 cu sprijinul Comisiei Europene și numără peste 6500 de semnatari.

Convenția primarilor privind clima și energia face un pas mai departe de angajamentul inițial de reducere a emisiilor de CO2 și include și adaptarea la schimbările climatice. Autoritățile se angajează să elaboreze Planuri de acțiune privind energia durabilă și clima pentru 2030 (PAEDC) și să implementeze acțiuni locale de atenuare a schimbărilor climatice și de adaptare la acestea.

Semnatarii care s-au angajat anterior să atingă obiectivele pentru 2020 și/sau cei care au aderat la inițiativa Mayors Adapt sunt invitați să se angajeze din nou în vederea atingerii obiec- tivelor pentru anul 2030.

Autoritățile regionale și naționale, dar și alte organizații non-profit, recunoscute drept coordonatori sau suporteri ai Convenției Primarilor, Vă vor oferi sprijin la înregistrare, consultații privind plnurile, know-how, instruiri pe partea de elaborare, implementare, sensibilizate, instrumente de finanțare, etc.)

În Republica Moldova, Coordanatorul național este Ministerul Economiei, iar suporteri ai convenției sunt CALM și AEER.

Acest material este elaborat în cadrul proiectului: Convenția primarilor din est (2016-2020), finanțat de Comisia Europeană.

Helpdesk – Oficiul AEER în Chișinău (aeer.moldova@gmail.com , tel: 22 20 00 90)

Articol adaugat de: Irina Plis
Alte articole de la acest autor: