Premiul pentru cea mai bună animaţie în cadrul Festivalului Internațional pentru copii şi tineri "Oqros Pepela" a fost decernat filmului “Fiica poliţistului de frontieră” produs la ARTIStudio Moldova



 

Festivalul Internaţional pentru copii şi tineri din Tbilisi a fost inaugurat  in perioada  29 mai – 1 iunie 2016, având ca scop să descopere şi să prezinte lumii copiii talentați și creațiile lor. Însă cea mai importantă trăsătură a festivalului este partea sa educativă.

Aici copiii au făcut cunoștință cu oameni vestiți și remarcabili din domeniul cinematografiei și cu tehnologiile cinematografice moderne; au  participat la producerea filmelor şi și-au dezvoltat noi abilități.  

Juriul competent a acordat atenție ideilor și formelor de decizie ale copiilor. Participanții sunt adolescenți din diverse  țări ale lumii.

Republica Moldova a prezentat filmul „Fiica poliţistului de frontieră!” realizat de copii şi tineri  în cadrul proiectului ”Hai la poveste!” scopul  căruia este să promoveze aspectele pozitive ale migraţiei. Proiectul a fost susţinut financiar de Agenţia Elveţiana pentru Dezvoltare şi Cooperare și implementat de ARTIStudio în colaborare cu Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Uniunea Cineaştilor din Moldova.

Premiul pentru  “Cea mai bună animaţie” a fost  decernat  filmului „Fiica poliţistului de frontieră.”  Felicitări echipei de creaţie!

Asociaţia ARTIStudio din Moldova  a fost creată în anul 2002 şi promovează  filmul cu desene animate în rîndul copiilor, adolescenţilor şi tinerilor din ţara noastră.

Pentru  detalii contactaţi:

Larisa GLINCA, director Asociaţia ARTIStudio,

tel. 069 36 72 02,

e-mail:artistudio2008@gmail.com