Centrul "CREDO" din Ungheni a implinit 3 ani de activitate



Vineri, 12 decembrie 2008, Centrul de Reintegrare Sociala a Tinerilor din Ungheni a implinit 3 ani de activitate. Activitatea a fost marcata de prezenta tuturor sectoarelor: APL, ONG-uri, business.

Creat prin proiectul "Oportunitati mai Bune pentru Tineri si Femei", finantat de PNUD Moldova, Centrul (gestionat de AO "Viitorul Incepe Azi") continua pina in prezent sa asiste profesional tineri de la 15 la 25 ani din categoria defavorizata.

De fapt, ziua de 12 decembrie este destul de semnificativa. Pe linga principala omagiere - 3 ani de activitate, in program urmau inca tre evenimente: 1 an de activitate pentru Serviciul Formare si Integrare Profesionala (SFIP), incheierea Companiei de colectare de fonduri "O zi din Viata Ta" si lanasarea primului numar al buletinului informativ.

Asistenta nemijlocita, oferita de Centrul "CREDO" solutioneaza o serie de probleme generate de imperfectia sistemului de asistenta social.

In asa fel, tinerii din intreg raionul Ungheni beneficiaza de asistenta sociala, psihologica, pedagogica, juridica, deprinderi pentru o viata independenta, plasament si suport financiar pentru alimentatie si igiena.

Suport considerabil in activitatea asociatiei, in contextul de mai sus il aduce SFIP, finantat de PNUD Moldova, proiectul "Oportunitati mai Bune pentru Tineri si Femei". Orientindu-se la oferirea suportului in instruire, inclusiv suport financiar pentru cursuri de scurta durata, pentru ca ulterior sa urmeze o angajare eficienta in campul muncii, serviciul vine sa acopere segmentul marginalizat al tinerilor (inclusiv familii tinere si mame/tati solitari), care are cunostinte reduse despre posibilitatile de angajare.

Un alt eveniment era finisarea companiei de colectare de fonduri "O zi din Viata Ta", lansata la inceputul anului 2008, avind in sine 2 scopuri: colectarea de fonduri, pentru care a fost lansata si... distrugerea unui mit, care bantuie printre ONG-uri - mitul despre non receptivitatea agentilor economici.

In cadrul companiei, asociatia a colectat de la agentii economici din oras 19777 lei (sub diferite forme). Consideram ca este o contributie esentiala pentru un oras ca Ungheni. De fapt, mitul fusese distrus!!!

Si, cel mai mic eveniment, dar nu mai putin important, este lansarea buletinului informativ, care va include atit momente din istoria asociatiei (care activeaza deja de 10 ani), cit si opiniile expertilor in domeniul asistentei sociale, idei ale reprezentantilor businessului din Ungheni, s.a.

 

Adelina Dulman