Anunț de lansare a proiectului ”Respectarea drepturilor femeilor cu dizabilități, un prim pas spre preîntâmpinarea discriminării”



”Clinica Juridică Universitară” în parteneriat cu Asociația pentru Promovare și Respectare a Femeilor cu Dizabilități „PRO FEMEI” lansează proiectul „Respectarea drepturilor femeilor cu dizabilități, un prim pas spre preîntâmpinarea discriminării”, susținut financiar de către Fundația Soros – Moldova/Programul Egalitate și Participare Civică.

 Proiectul își propune să identifice nevoile specifice ale femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, inclusiv UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană, și aducerea acestora în atenția opiniei publice și a factorilor de decizie.

Strategia proiectului este bazată pe implicarea directă a femeilor cu dizabilități, atât în identificarea problemelor cu care se confruntă și domeniile în care sunt discriminate, cât și stabilirea soluțiilor și recomandărilor. În acest sens, se va elabora studiul „Barierele și necesitățile femeilor cu dizabilități din Republica Moldova” ce va fi prezentat publicului la finele anului curent.

Studiul va fi elaborat în baza informațiilor obținute în urma desfășurării a zece focus–grupuri în diverse regiuni ale țării, precum și în internatele psihoneurologice, unde vor participa femei cu dizabilități și părinți ale fetelor cu dizabilități. Ulterior, în baza rezultatelor și a recomandărilor studiului, echipa proiectului va înainta trei demersuri către autoritățile de resort cu privire la discriminarea femeilor cu dizabilități în anumite domenii ale vieții.

În cadrul proiectui va fi creată și platforma de comunicare www.profemei.md.

Site-ul va fi unul informativ privind drepturile femeilor cu dizabilități, dar și va promova istoriile de succes ale acestor grupuri de persoane.

Conform ultimelor date prezentate de Biroul Național de Statistică, din numărul total de persoane cu dizabilități din Moldova, circa 48% sunt femei. 

Articol adaugat de: Pro Femei Moldova