Programul Youth Voice Cahul în acţiune



YV1Începînd cu luna februarie 2016, Asociaţia Obştească „Perspectiva” a dat startul proiectului „Youth Voice Cahul”, susţinut financiar de Ambasada SUA în Moldova.

În rezultatul unui concurs deschis, 16 tineri au fost selectaţi să facă parte dintr-un grup care pe parcursul unui an care sa identifice probleme locale care afectează tinerii din oraşul Cahul şi să participe activ la rezolvarea acestora printr-un dialog cu cu autorităţile publice locale.

Ca rezultat al primei instruiri desfăşuratăa la data de 13 martie, tinerii au fost iniţiaţi în participare comunitară, au participat la exerciţii de teambuidling şi interacţiune.

Activitatea a prezentat interes pentru tineri, motivîndu-i de a se implica activ și trezind entuziasmul față de ideea de a creea schimbări în localitate.

La moment, membrii Youth Voice Cahul au lansat Campania de identificare a problemelor locale,  intervievînd şi discutînd cu tinerii din oraş.

Ne propunem să comunicăm cu cît mai mulţi tineri din oraş pentru a identifica problemele cele mai importante şi ulterior să le aducem pe agenda autorităţilor publice locale din Cahul.

Detalii despre activitatea programului găsiţi la urmatoarele link-uri:

https://aoperspectiva.wordpress.com/2016/03/15/youth-voice-cahul-i-seminar-initiere-in-participare-comunitara/

https://aoperspectiva.wordpress.com/2016/02/24/lansarea-proiectului-youth-voice-la-cahul/

Victoria Ivancioglo

Coordonator de proiect