IDIS ”Viitorul” susține participarea femeilor reprezentante ale minorităților etnice din Căușeni în procesul politic de luare a deciziilor



IDIS ”Viitorul” a organizat la Căușeni, pe 24 noiembrie, un seminar privind consolidarea participării femeilor și a grupurilor minoritare în procesul politic de luare a deciziilor. La eveniment au participat reprezentanți ai societății civile, ai partidelor politice și ai minorităților etnice din raionul Căușeni.

Expertul IDIS, Veaceslav Berbeca, a vorbit despre scopul și obiectivele proiectului, precizând că ”activitățile au menirea de a consolida și de a susține implicarea activă a femeilor din localitățile Republicii Moldova în procesul de luare a deciziilor”.

Erica Zucec, trainer în cadrul proiectului, a subliniat că ”egalitatea de gen vorbește despre gradul de democratizare a societății, când femeile trebuie să fie prezente în instituții și funcții de conducere. Prezența femeilor contribuie la consolidarea potențialului economic al țării și creșterea responsabilității”.

La rândul său, expertul Corneliu Ciurea a accentuat că ”prezența femeii în politica moldovenească are drept scop anularea stereotipurilor precum că femeia trebuie să stea la bucătărie. Reformele europene nu înseamnă doar lupta împotriva corupției, ci și ajustarea tradiției noastre la anumite standarde europene în materie de drepturile omului și democrație”.

Echipa de implementare își propune să contribuie la asigurarea unui nivel mai înalt de participare a femeilor în politica din Republica Moldova, acceptarea femeilor de către bărbați în politică și un nivel mai înalt de reprezentare a minorităților etnice în organele administrației publice din Republica Moldova.

Proiectul este finanțat de Ambasada Canadei şi implementat de IDIS “Viitorul”.

Pentru detalii: Diana Lungu, responsabilă de comunicare; 0 22 221844; diana.lungu@viitorul.org