Profesioniști în protecția copilului împărtășesc realitățile lucrului echipelor multidisciplinare



Pe 9-10 noiembrie, 2015 în Prishtina, Kosovo, Fundația Elvețiană „Terre des hommes”, inițiativa regională „Child Protection Hub” și Organizaţia Nonguvernamentală olandeză „Defence for Children” organizează o conferință regională - „Schimb de Experienţă – Realităţile Lucrului Echipelor Multidisciplinare” (“Sharing the Realities of Multi-Disciplinary Team Working”. Această conferință reunește profesioniști în domeniul de protecție a copilului, cadre universitare, reprezentanți ai guvernului și ONG-urilor din 13 țări pentru a explora abordări multi-disciplinare pentru a îmbunătăți sistemul de protecție a copilului.

"Lucrul multi-disciplinar în echipă este esențial pentru a maximiza eforturile de protecție a copilului, printr-o înțelegere cuprinzătoare a nevoilor familiei de către practicieni", spune Stephanie Delaney, consilier internațional de protecție a copilului.

Conferința va include o ceremonie de premiere a contribuitorilor principali la documentul de colaborare al Child Protection Hub privind munca inter-disciplinară și inter-instituționalaă Câștigătorii vor primi finanțare pentru a acoperi o activitate de dezvoltare profesională, la alegerea lor.

"Această conferință aduce oportunitatea unică de a împărtăși și de a învăța din diferite experiențe și practici ale țărilor din regiune cu privire la consolidarea sistemelor de protecție a copilului", spune Jezerca Tigani, reprezentanta de țară pentru Terre des hommes Albania și Kosovo.

Moldova va fi reprezentată la conferința regională de 6 profesioniști de la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Inspectoratul General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne, Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei a Consiliului Raional Făleşti, Direcţia Educaţie a Consiliului Raional Ungheni, Consiliul Raional Soroca și Terre des hommes Moldova.


Despre organizatori:

Fundația Terre des hommes ajută copii în nevoie din întreaga lume. În Europa de Sud-Est, se concentrează pe copii în mișcare și pe consolidarea sistemelor de protecție a copilului.

Child Protection Hub promovează îmbunătățirea continuă a practicilor și politicilor din Europa de Sud-Est de protecție a copilului printr-o abordare participativă, atât online (www.childhub.org), cât și offline.

Defence for Children este un non-profit care a promovat și protejat drepturile copiilor la nivel global, regional, național și local de peste 35 de ani.

Conferința de asemenea este organizată în strânsă colaborare cu Universitatea din Pristina / Facultatea de Filosofie a oferit.

Sprijinul financiar a fost oferit de programul Guvernului olandez MATRA, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Uniunea Europeană și Fundația Oak.

- See more at: http://tdh-moldova.md/index.php?pag=news&id=649&rid=451&l=ro#sthash.Y56FfJUC.dpuf