Condiții mai bune pentru reabilitarea copiilor cu autism de la AO SOS Autism



Din 1 octombrie a.c., Asociația Obștească SOS Autism deschide larg ușile unui Centru proaspăt renovat, care va oferi servicii de reabilitare în condiții mai bune pentru copiii cu autism din Republica Moldova.

Pe parcursul verii s-a reușit reparația capitală a etajului 3 al sediului Centrului de reabilitare al AO SOS Autism Moldova, situat pe adresa str. Grenoble 191, pe teritoriul fostei școli internat nr. 2, căminul 3. Șapte clase de terapie au fost vopsite, s-a schimbat podeaua, rețelele de electricitate, apeduct și încălzire, s-au montat uși și ferestre noi.

”Era nevoie de o reparație capitală demult. Reparațiile cosmetice pe care le-am făcut an de an nu mai erau suficiente pentru a asigura condițiile sanitar-igienice acceptabile pentru copiii noștri. Și anul acesta un tătic generos a venit cu inițiativa și cu finanțele, astfel, am reușit să creăm un spațiu mai luminos, mai cald, mai primitor și mai colorat pentru copiii cu autism – beneficiari ai Centrului de reabilitare al AO SOS Autism.

Totodată am reușit să amenajăm și o încăpere mai mare destinată unui serviciu nou pe care vrem să-l acordăm copiilor cu autism: terapia în grup, care ar mări șansele acestora la integrarea în societate”, a declarat Anastasia Para, administrator Centru de reabilitare de pe lîngă AO SOS Autism.

”Suntem încîntați de reparația Centrului, ne-o doream de ceva timp. Clădirea sediului este una veche și rețelele ne cam dădeau de furcă. Anul trecut chiar au fost inundate clasele în care copiii fac terapie. Acum, grație unor oameni cu suflet mare, care ne-au ajutat, copiii noștri vor avea parte de o terapie plăcută, într-un spațiu curat. Pentru că copiii noștri vin la Centru ca acasă”, a adăugat Zina Budeanu, mama a unui copil cu autism, beneficiar al centrului SOS Autism. ”

Mulțumim pe această cale părinților unui copil special – beneficiar al Centrului, angajaților companiei Pentalog și companiei Supraten, care este prietenul și partenerul copiilor cu autism deja al doilea an, pentru eforturile financiare depuse la renovarea Centrului de reabilitare  al AO SOS Autism, dar mai ales pentru contribuția substanțială la asigurarea unei vieți normale pentru copiii noștri.

Centrul de reabilitare al AO SOS Autism a fost fondat în 2008 de către un grup de părinți cu copii diagnosticați cu autism, în frunte cu Aliona Dumitraș. În prezent, Centrul acordă servicii de terapie ABA (analiză comportamentală aplicată) pentru 40 copii cu autism din Moldova.

Contact Centru de reabilitare AO SOS Autism: Anastasia Para, administrator, a.vrincean@gmail.com, 079021019.

Contact AO SOS Autism: Olga Guzun, PR Manager, oliaguzun@gmail.com, 068880988.