Acțiune "Alcoolul și volanul – cocktail mortal"!



Automobil Club din Moldova (ACM) desfășoară, în perioada iulie-septembrie curent, campania de siguranță rutieră “Alcoolul și volanul – cocktail mortal!”, direcționată împotriva conducerii vehiculelor sub influența alcoolului.

În cadrul acestei campanii, ACM a intervenit cu activități de prevenire în locurile cu cel mai sporit risc de șofat în stare de ebrietate, și anume, cluburile de noapte.

Primul eveniment tematic cu genericul „Don’t drink and drive!” a fost desfășurat recent în incinta clubului de noapte Muz Café Karaoke (partenerul proiectului). Acțiunea a fost susținută de interpreta de muzică pop, Dianna Rotaru, căreia i-a fost conferit titlul de Ambasador al Siguranței Rutiere în Moldova, pentru căs-a alăturat eforturilor societății civile și statului de salvare a vieților omenești prin prevenirea accidentelor rutiere pe străzile țării.

Eu îmi asum răspunderea să nu conduc după ce consum alcool și vă îndemn și pe Dvs. să apelați la un prieten sau la un serviciu de taxi, atunci când sunteți băut pentru a nu pune în pericol viața Dvs., precum și a altor oameni. Dacă suntem pasageri, nu permitem șoferului beat să conducă mașina, ci găsim o alternativă. Ca și pietoni, de asemenea, putem atenționa, cel puțin, persoanele pe care le cunoaștem cu privire la riscurile la care se expun ei și pe alți oameni nevinovați, atunci când conduc în stare de ebrietate. Eu aleg să NU urc la volan după ce am consumat alcool! Eu aleg viața!”, a spus Dianna Rotaru.

Ambasadoarea împreună cu organizatorii au distrat publicul prin concursuri la tema siguranței rutiere și au distribuit cadouri tematice (aromatizatoare pentru automobile). Totodată, Automobil Club din Moldova a împărțit broșuri cu informație utilă privind riscurile de accidente în urma consumului de alcool, prevederi ale legislației naționale în domeniu, curiozități și statistici la temă. La eveniment s-a discutat și despre amenzile aplicate pentru conducerea în stare de ebrietate și concentrațiile maxime admisibile de alcool în sânge și în aerul expirat.

Pentru imagini video de la eveniment, accesați următorul link:

https://www.youtube.com/watch?v=Pq1daIynxQc&feature=youtu.be

Echipa ACM împreună cu partenerii săi va organiza mai multe evenimente de acest gen în țară, transmițând mesaje de prevenire către publicul țintă. Alcoolul este considerat cauza a 1/3 din accidentele rutiere grave.

Acțiunea „Alcoolul și volanul – cocktail mortal!” este organizată de Automobil Club din Moldova și Inspectoratul Național de Patrulare, în cadrul Campaniei de Prevenire Rutieră (în parteneriat cu TRACECA Road Safety Project II), finanțată de Federația Internațională a Automobilismului (FIA).Campania este susținută și de către actorii teatrului „Foișor Fermecat” (director Eugen Cojocaru), care promovează siguranța rutieră mai mulți ani, alături de ACM.