Finisarea primei runde de dezbateri publice în 10 raioane din republică



baner rom proiectÎn perioada iulie-august, curent, s-a desfăşurat prima rundă de dezbateri publice organizate de Centrul CONTACT în cadrul Campaniei de informare și sensibilizare a publicului din regiunile Nord și Centru despre impactul și beneficiile integrării europene a Republicii Moldova.

În 10 raioane din Republica Moldova: Ocnița, Telenești, Ialoveni, Edineț, Râșcani, Călărași, Briceni, Dondușeni, Strășeni, Hâncești, circa 500 de cetățeni au fost informați despre parcursul european al Republicii Moldova, beneficiile şi provocările aferente integrării europene a Republicii Moldovei. Acțiunea face parte din cadrul proiectului „Campania de informare și sensibilizare a publicului din regiunile de Nord și Centru despre impactul și beneficiile integrării europene a Republicii Moldova",  susținut de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), prin intermediul programului „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” implementat de FHI 360.

La dezbateri au participat reprezentanți ai administrației publice  locale, educatori, profesori, studenți, lucrători din cultură, experţi şi cetăţeni de rând ai localităților beneficiare. În cadrul întâlnirilor experții facilitatori ai Centrului CONTACT Vasile Cioaric, Vitalie Călugăreanu, Lilia Triboi, Igor Bucătaru, Valeriu Mândru și Călin Apostol au vorbit participanţilor despre istoria creării şi  consolidării Uniunii europene, valorile pe care cetăţenii europene le împărtăşesc, prevederile Acordului de Asociere a RM cu UE şi importanţa acestuia pentru sferele socială, economică, politică ale ţării.

Următoarele activități din cadrul proiectului vor continua în lunile septembrie-octombrie  în cadrul cărora pe lângă dezbaterile publice vor fi organizate şi expoziții itinerante la care vor fi expuse informații și imagini despre proiectele implementate în RM și în localitățile respective cu susținerea Uniunii Europene.

Persoana de contact Liliana Porumb, lilia.porumb@gmail.com, tel: 022. 22.39.47


Acest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Centrului Național de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale din Moldova CONTACT și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.