Sondaj „Alcoolul si Volanul” in Republica Moldova




În perioada 20.07-26.07.2015 Automobil Club din Moldova în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare (și PromoLex) organizează un sondaj, care este parte a acțiunii de siguranță rutieră „Alcoolul și volanul – cocktail mortal!” desfășurată în cadrul Campaniei de Prevenire Rutieră, finanțată de Federația Internațională a Automobilismului (FIA).

Sondajul se realizează pe un eșantion de 1000 de șoferi pentru a studia opinia publică privind înțelegerea problemei conducerii în stare de ebrietate, precum și opinia șoferilor despre astfel de sondaje și acțiuni ale poliției și ONG-urilor.

Rezultatele sondajului vor oferi informații privind atitudinea conducătorilor auto privind conducerea în stare de ebrietate, spre exemplu: care șoferi intră în categoria de risc; rata conducătorilor de vehicule care conștientizează riscurile conducerii sub influența alcoolului; nivelul cunoașterii de către șoferi a prevederilor legislației privind conducerea în stare de ebrietate, etc.

Sondajul se desfășoară concomitent în mai multe localități ale țării, printre care: Chișinău, Bălți, Hîncești, Glodeni, Ștefan Vodă, Cahul, Sîngerei, Florești, Nisporeni - cele mai afectate de această problemă.

Conform informației prezentate de INP, în primele 6 luni ale anului 2015, din motivul conducerii transportului sub influenţa alcoolului au fost comise 68 accidente în traficul rutier (anul 2014: 128), ceea ce constituie 6,3% din numărul total de accidente, soldate cu 8 persoane decedate și 86 persoane traumatizate (anul 2014: 31 decedați și 161 persoane traumatizate).

IMG 6738

În acest context Automobil Club din Moldova în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare vor desfășura în perioada iulie – august 2015 o serie de acțiuni direcționate spre reducerea numărului de cazuri de conducere a vehiculelor în stare de ebrietate pentru a salva viețile cetățenilor pe drumurile Republicii Moldova.

Pentru mai multe detalii contactați:

Tatiana Mihailova: tel. 069007040, email: mihailovat@yahoo.com

Olga Popușoi: tel. 069400731, email: office@acm.md, www.saferoads.md

Facebook: Make Roads Safe Moldova