Campanie IDIS: femeile din Corlăteni și-au discutat candidații la funcția de primar



Experții IDIS ”Viitorul” s-au întâlnit cu femeile lider din Corlăteni (Rîșcani) și au discutat diverse subiecte conexe alegerilor locale din 14 iunie. Ghenadie Mocanu și Carolina Ungureanu au explicat participantelor de ce este important să-și cunoască candidații la funcția de primar al satului, dar și consilierii locali.

Întâlnirea face parte dintr-o serie de dezbateri publice ce vor avea loc în 15 localități din Nordul țării și regiunea găgăuză în cadrul unei campanii de educație civică și promovare a participării la vot.

Am avut discuții foarte interesante cu femeile din localitate, care au diferite vârste și diferite profesii, dar care joacă un rol important în comunitatea lor și vor multiplica și distribui mai departe mesajul nostru. Am încurajat femeile să se documenteze și să se informeze despre candidații pentru care urmează să-și dea votul pentru a vota conștient persoane competente”, a explicat Carolina Ungureanu.

Totodată, femeile au identificat cele mai stringente probleme cu care se confruntă satul Corlăteni și au venit cu mai multe soluții. Ulterior, acestea vor fi prezentate celor șapte candidați la funcția de primar a localității.

Menționăm că activitățile sunt apolitice și vizează strict informarea grupurilor-țintă despre modul în care pot verifica dacă figurează în listele electorale, unde se pot adresa pentru a obține documentele necesare pentru a putea participa la alegeri (în cazul în care acestea lipsesc), de unde se pot informa despre candidații electorali, etc.

Obiectivele proiectului prevăd sporirea conștientizării beneficiilor participării la alegerile locale în rândul beneficiarelor; încurajarea grupurilor de femei selectate să solicite ca problemele și preocupările lor să facă parte din platformele electorale ale concurenților, dar și informarea femeilor și minorităților etnice din localitățile selectate despre procedura de verificare a listelor electorale, procedura de vot, drepturile și responsabilitățile acestora.

O galerie foto găsiți pe pagina noastră de net http://viitorul.org/newsview.php?l=ro&idc=132&id=4680&t=/STIRI-EVENIMENTE-IDIS/Campanie-IDIS-femeile-din-Corlateni-i-au-discutat-candidatii-la-functia-de-primar

și pe facebook https://www.facebook.com/pages/IDIS-Viitorul/133217178420

Pentru detalii, contactaţi Coordonatorul Relaţii Publice, Diana Lungu: diana.lungu@viitorul.org sau la numărul de telefon 0 22 221844