Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

LeaderSHE Young Women Academy la o întâlnire de suflet cu Octavian Ţîcu



11198901 10204011266428194 1374469399 nSâmbăta de 2 mai a adus multă inspiraţie şi idei de viaţă pentru participantele LeaderSHE. În calitate de ambasador LeaderSHE a fost domnul Octavian Ţîcu - fost Ministru al Tineretului si Sportului, sportiv de performanţă, istoric şi profesor universitar.

În cadrul unei discuţii prietenoase şi interactive, domnul Ţîcu a vorbit despre activitatea sa de boxer, cum e să fii părintele unui băiat de 11 ani şi ce provocări a avut în viaţă. Dumnealui pledează pe principiul unei munci cinstite şi eficiente. „Cel mai mare talent în care cred este cel de-a munci” a menţionat domnul Octavian. Din activitatea sa de sportiv a învăţat multe lucruri, drumul spre performanţă fiind presărat cu multe provocări. Unii sportivi după ce au cucerit laurii şi medaliile cele mai valoroase, după competiţie uită de ele şi muncesc pentru o nouă performanţă. „Nu poţi să ajungi pe un nou munte, dacă nu cobori la poalele acestuia. Din sport am învăţat că dacă ai pierdut-analizează, învaţă şi uită, dacă ai câştigat-uită” a spus invitatul.

Despre rolul femeilor în sfere dominate de bărbaţi, domnul Octavian are propria sa viziune. „Eu sunt pentru femeile în politică pentru efectul de feminizare al acestui domeniu, dar nu pentru masculinizarea acestora. Din acest motiv nu se petrec schimbările aşteptate”. Recunoaşte faptul că nu avea să ajungă campion dacă nu avea să petreacă numeroase ore în bibliotecă studiind. „Cred în evoluţia temeinică a neuronilor, ceea ce mă face să cred că trebuie să faceţi tot la timpul său”, a conchis Octavian Ţîcu.

La finalul discuţiilor, i-a fost înmânată diploma de ambasador LeaderSHE, iar noi îl mai aşteptăm şi la alte ediţii!