Celebrarea Zilei Mondiale a Apei în Republica Moldova!



În data de 22 martie 2015 în incinta Grădinei Publice Ștefan cel Mare și Sfînt, scuarul Europei, Asociația „Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova” (SEAM)a celebrat Ziua Mondială a Apei cu genericul: “Apa și dezvoltarea durabilă”. Evenimentul a fost organizat cu participarea a peste 60 de voluntari și copii active și talentați ai RM care au atenționat publicul în ritm de dans și poezie despre importanța apei în viața de zi cu zi și folosirea rațională a acesteia.

Țărnă Veruța, voluntară SEAM a subliniat faptulcă: “Apa este esențială pentru sănătatea omului. Corpul uman poate rezista Săptămîni întregi fără mâncare, dar fără apă doar câteva zile. Apa este esențială pentru a supraviețui. Spălarea mîinilor regulată, este una dintre cele mai bune căi de a elimina microbii, de a evita bolile și de a preveni răspândirea microbilor .

La eveniment au fost prezenți d-na Serafima Tronza, reprezentant al Ministerului Mediului Republicii Moldova, și d-ul Ion Șalaru, reprezentant Centrul Național de Sănătate Publică, care a remarcat că :“Avem problem serioase cu calitatea apelor de profunzime și celor freatice în mai multe localități a Moldovei. Anul trecut aproape 60 la sută din apele de profunzime nu au corespuns normelor sanitare din mai multe considerente“.

Surpriza evenimentului a constituit recitalul prescolarilor institutiei 225 din capitală. Sărbătorea a finisat cu interpretarea imnului SEAM urmat de un recital live la chitară a tinerilor voluntari.

Fii responsabil, prețuiește Apa!

*****

Misiune Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova (SEAM):

Noi promovăm dreptul la apă a populației din zonele rurale și urbane și metode alternative de sanitație, schimbăm comportamente, promovăm solidaritatea și responsabilitatea socială.

Pentru mai multe detalii contactați:

Tel: (373) 22 23 32 06

Mob: (373) 79770977

www.seam.md