Formarea continuă a cadrelor didactice la ANTEM



Noi metode, proiecte și extinderi. Peste 20 de traineri se întrunesc pentru un schimb de experiență în domeniul predării limbii române.

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) organizează pe 21 martie 2015, ora 08.30, la Chişinău, o nouă rundă de formare continuă a trainerilor organizaţiei, evenimentul fiind orientat spre consolidarea competențelor profesionale ale participanților.   

Pe parcursul training-ului, experţii  ANTEM împreună cu membrii echipei, vor discuta necesitățile pentru asigurarea bunei reușite a programului de instruire pentru adulți, vor pune în valoare bunele practici de predare-învățare a limbii române și vor crea condițiile necesare pentru asigurarea schimbului de experiență.

Evenimentul este parte componentă a Programului de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din RM, finanţat de Înaltul Comisar pentru Minorităţile Naţionale OSCE de la Haga şi Guvernul Finlandei. Programul este realizat în localităţile Chişinău, Comrat, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Cahul, Briceni, Râşcani, Drochia, Donduşeni, Otaci, Ocniţa şi Bălţi. Actualmente, peste 650 de reprezentanţi ai minorităţilor etnice din RM, angajaţi ai sectorului bugetar,  beneficiază de cursuri gratuite de studiere a limbii române, la nivelul A1-A2, B1 şi B2,  în conformitate cu standardele europene.