Aducem Drepturile Omului mai aproape de Elevii cu Dizabilităţi



Logouri ACSM SUA

Comunicat de presă

Aducem Drepturile Omului mai aproape de Elevii cu Dizabilităţi

În perioada februarie – iulie 2015, Asociaţia Copiilor Surzi din Moldova va implementa proiectul „Aducem Drepturile Omului mai aproape de Elevii cu Dizabilităţi”. Scopul proiectului este de a contribui la îmbunătățirea modului de predare a educației privind drepturile omului în cadrul comunităţii academice care lucrează cu copiii cu nevoi speciale, prin intermediul unor informaţii adaptate, resurse şi metode interactive de predare. Proiectul va fi implementat cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Sporirea capacităţilor cadrelor didactice din şcolile pentru copii cu deficienţe de auz, prin furnizarea de resurse didactice suplimentare pentru predarea adecvată a educației privind drepturile omului;
  • Creșterea gradului de conştientizare a importanţei drepturilor omului la elevii cu deficienţe de auz;
  • Îmbunătăţirea înţelegerii organizării procesului de învăţare a drepturilor omului de către tinerii deficienţi de auz.

Proiectul va demara cu o formare de formatori pentru un grup de profesori de discipline umaniste din cele 4 instituţii pentru copii cu deficienţe de auz. În primă instanţă, profesorii vor fi instruiţi în domeniul drepturilor omului de către un expert, după care vor învăţa noi metode interactive de a prezenta / preda informaţia elevilor cu dizabilităţi. Profesorii urmează să aplice cunoştinţele şi aptitudinile obţinute în cadrul orelor de educaţie civică, adaptînd informaţia la specificul grupului cu care lucrează.

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi atît profesorii de discipline umaniste din cele 4 instituţii pentru copii cu deficienţe de auz, cît şi elevii din aceste şcoli.

Pentru detalii, contactaţi:

Veronica Căpătici

Coordonator de Proiect

acsm.moldova@gmail.com
tel.: +373 69 291790

Implementarea acestui proiect este posibilă graţie suportului financiar din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Opiniile exprimate aparţin Asociaţiei Copiilor Surzi din Moldova şi nu reflectă în mod necesar poziţia Ambasadei Statelor Unite ale Americii.