ANTEM introduce noi metode de predare - învățare a limbii române pentru alolingvi



La 9 şi 10 ianuarie 2015,  Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM)  organizează un seminar pentru trainerii locali, inclusiv noii membri ai echipei, pentru asigurarea competitivităţii şi calităţii  Programului de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din Republica Moldova finanțat de Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale OSCE de la Haga şi Guvernul Finlandei.

Seminarul va fi axat pe subiectul instruirii tradiţionale combinată cu cea de predare la distanță la nivelul B2. Sistemul de video-conferinţă ca metodă de comunicare şi evaluare eficientă precum și noua modalitate de raportare online a activităţii didactice a trainerilor vor fi alte subiecte abordate în cadrul evenimentului. Seminarul va fi de maximă utilitate pentru participanți, deoarece va permite planificarea eficientă a activității de instruire a profesorilor și însuşirea unor noi competenţe de lucru a trainerilor şi cursanţilor din zona de Nord, Sud (inclusiv Găgăuzia) și Centru.

Programul de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale este realizat în localităţile Chişinău, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Cahul, Briceni, Râşcani, Drochia, Donduşeni, Otaci, Ocniţa şi Bălţi. Actualmente peste 500 de reprezentanţi ai minorităţilor etnice, angajaţi ai sectorului bugetar,  beneficiază de cursuri gratuite de studiere a limbii române, la nivelul A1-A2 şi B1, în conformitate cu standardele europene.

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, apolitică, ce asigură continuitatea proiectului şi are drept scop facilitarea integrării civice, socio-culturale şi profesionale, promovarea toleranţei interetnice prin instruire şi crearea unui mediu lingvistic favorabil.