Schimbarea începe prin noi !!!



Schimbarea începe prin noi !!!

 

Acesta a fost devizul unui grup de tineri cu dizabilități motivat de a se implica în soluționarea a diverse dificultăți cu care se confruntă în comunitățile de unde provin.

 

În perioada 10 – 16 noiembrie, Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova a desfășurat I training la subiectul "Formarea și dezvoltarea abilităților grupurilor de inițiativă", pentru tineri cu dizabilități lideri ai grupurilor de inițiativă din 6 regiuni a Moldovei. Trainingul a fost organizat în incinta Centrelor - Viață Independentă și Orientare Vocațională “MOTIVAȚIE” din or. Vadul lui Vodă.

Trainingul a adunat 9 tineri cu dizabilități ce și-au exprimat acordul și inițiativa de a participa la proiectul “Tineri cu și fără dizabilități, împreună participă activ în viața comunității și la procesul de luare a deciziilor” implementat de Asociație pe parcursul următorilor 3 ani.

Proiectul are drept scop creșterea capacităților comunităților locale și a activismului tinerilor cu dizabilități prin implicarea acestora în procesul decizional și în soluționarea problemelor în propriile comunități.

Principalele subiecte discutate de către tineri în cele 6 zile de instruire au fost: Liderism, Tehnici de monitorizare a alegerilor, Accesibilitatea arhitecturală și Comunicarea cu reprezentanții APL. Un accent deosebit s-a pus pe formarea și motivarea echipelor nou-formate care urmează în continuare să devină parteneri de încredere în realizarea unei schimbări pozitive la nivel de comunitate.

 

Proiectul este realizat de Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova şi este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Asociației ”MOTIVAȚIE” din Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.