Centrul CONTACT susține dezvoltarea regională în regiunea Mării Negre



IMG 0849Centrul CONTACT lansează proiectul „Black Sea Regional Development Network- Rețeaua Mării Negre pentru Dezvoltare Regională" în parteneriat cu organizațiile „Top – Kaya" din Ucraina, „CDA XXI" din Georgia și organizațiile din țările Visegrad. Proiectul urmărește dezvoltarea potențialului societății civile și consolidarea parteneriatelor inter-sectoriale în Ucraina, Georgia, Republica Moldova, prin oferirea experienței a țărilor Vișegrad.

În cadrul proiectului vor fi realizate o serie de activități în toate țările meționat, pentru identificarea celor mai de succes modele, pentru ca acestea să poată fi reproduse și în alte regiuni din țările Vișegrad. Proiectul vizează în special organizațiile societății civile și APL-urilor, care vor impulsiona dezvoltarea regională și apropierea de standartele europene.

De asemenea, va fi organizat un curs on-line internațional de elaborare a proiectelor europene pentru dezvoltare regională. Acest curs a fost elaborat de experții din țările Visegrad și Ucraina. Informația despre cursul on-line dar și despre proiect va fi disponibilă și pe pagina web a proiectului www.brd-net.org.

Astfel, în 8 orașe pilot din Georgia, Ucraina și Republica Moldova se va desfășura activitatea intitulată "Dialogul cu partenerii". Totodată, vor fi Grupuri de Dezvoltare Locală care vor analiza problemele orașelor, prin întâlnirile lunare ale grupurilor de lucru. Ele vor avea acces la acest curs international on-line pentru a învăța cum se scriu proiectele europene. Tematicile vor fi identificate în cadrul activităților. Reprezentanții ONG-urlor, APL, dar și ai bussinesului vor favoriza discutarea problemelor locale și vor încuraja parteneriatul între diverse sectoare pentru soluționarea problemelor.
Proiectul va fi implementat până în anul 2015 și se va încheia cu prezentarea celor mai bune practice de succes.


Persoana de contact Aleona Veselovscaia, coordonator de programe, Centrul CONTACT, 022 23 39 47