Informarea cetățenilor înseamnă un vot responsabil' - Serghei Neicovcen la Radio MOLDOVA



Informarea cetățenilor înseamnă un vot responsabil. Declarația îi aparține directorului executiv al Centrul CONTACT, Serghei Neicovcen și a fost făcută astăzi la Radio Moldova în cadrul emisiunii „Societatea discută”. Alături de Ion Manole de la Asociația „Promo-lex”, Serghei Neicovcen a discutat despre preocupările societății înaintea scrutinului din 30 noiembrie.

Referindu-se la climatul general înaintea alegerilor, directorul centrului CONTACT a menționat că această campanie electorală găsește cetățeanul dezamăgit, tensionat și dezorientat. Iar în consecință, un alegător ușor de manipulat. Totodată, Serghei Neicovcen s-a referit si la informarea deplină a cetățenilor, care trebuie să cunoască despre programele electorale ale candidațiilor, indiferent dacă merg pe liste de partid sau în calitate de candidați independenți, cine sunt, ce promisiuni au făcut în trecut, cum le-au respectat, dar și pe cât de viabile sunt promisiunile din această campanie.

“Cetățenii nu trebuie să se lase manipulați atât de ușor. Alegerea pe care o vor face la 30 noiembrie este o decizie luată pentru următorii patru ani. Informarea înseamna un vot responsabil” a menționat Serghei Necovcen.

De asemenea, directorul Centrului CONTACT a insistat pe ideea instruirii continue a cetățenilor, menționând că orrganizația pe care o conduce pune accent pe acest aspect, în așa fel încît cetățeanul să aibă instrumente legale de control și monitorizare a procesului decizional.

Amintim, că în 2013 -2014 Centrul Contact a desfășurat cu suportul UNDEF proiectul „Sporirea transparenței și responsabilității autorităților prin activități comune ale mass—media și societății civile’, iar cu suportul NED proiectul “Dialog cu puterea”. Ambele proiecte au urmarit consolidarea capacităților societății civile și participarea ei la sporirea transparenței procesului decizional la nivel local.