Un studiu despre sectorul neguvernamental de media transnistrean a fost lansat la Tiraspol



“Organizațiile neguvernamentale de media transnistrene trebuie să continue dezvoltarea și consolidarea societății civile prin promovarea drepturilor și libertăților civile, jurnalismului civic, mass-media online și a culturii dialogului public” - este una din concluziile studiului „Sectorul neguvernamental de media în regiunea transnistreană: realități și perspective de dezvoltare”.

Cercetarea a fost lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) la 8 octombrie în cadrul unui eveniment organizat la Tiraspol. Activitatea face parte din proiectul “Promovarea libertății mass-media în regiunea transnistreană prin intermediul fortificării sectorului neguvernamental”.

“Până acum segmentul neguvernamental de media, unul dintre cele mai importante domenii, nu a fost cercetat. Acest studiu ne arată la ce etapă suntem, cum putem să dezvoltăm acest sector și ce acțiuni să întreprindem în acest sens”, menționează Natalia Scurtul, jurnalistă, Tiraspol.

“Organizațiile și asociațiile a căror domeniu de activitate este libertatea de exprimare și mass-media înregistrează anumite progrese în dezvoltarea lor, însă acestea au nevoie în continuare de susținere din partea partenerilor internaționali. De asemenea, breasla jurnalistică transnistreană are nevoie de coeziune pentru a face mai ușoara munca jurnaliștilor”, opinează Ruslan Mihalevschi, autorul studiului.

Pentru elaborarea studiului, au fost intervievați mai mulți reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și jurnaliști din regiunea transnistreană.

Studiul va fi disponibil în curând pe pagina CJI.

Această publicație este finanțată în cadrul programului de granturi anunțat de Fundația Est-Europeană din resursele oferite de Uniunea Europeană, Guvernul Suediei și de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei. Proiectul “Promovarea libertății mass-media în regiunea transnistreană prin intermediul fortificării sectorului neguvernamental”,este implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Opiniile exprimate în cadrul publicației țin de responsabilitatea exclusivă a autorilor și nu reflectă viziunile FEE sau ale donatorilor.