Conferință de presă cu ocazia Zilei Internaționale de Prevenire a Suicidului



Salvând vieți împreună!

***

1907818 819540054762872 3715425244594092334 n

 

Comunicat de presă

10 septembrie - Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului

Centrul de promovare a valorii vieţii „Mirt”, AO „Altruism”

Chişinău, 10 septembrie 2014

Centrul de promovare a valorii vieţii „Mirt”, din cadrul AO „Altruism”, alături de partenerii săi, organizează un eveniment dedicat Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului, care va avea loc pe data de 10 septembrie, la Porţile Sfinte (Arcul de Triumf).

Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului

Acest eveniment, cu motto-ul „Împreună salvăm vieţi”, este organizat în cadrul Zilelor Antisuicid în Republica Moldova şi are scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a face cunoscută existenţa serviciului de asistenţă psihologică gratuită la Linia Fierbinte antisuicid și la cabinet psihologic. Startul va fi dat la orele 11.00, cu o Conferinţă de Presă. Pe parcursul întregii zile vor avea loc mai multe activităţi, printre care muzică, dans, discuţii şi dezbateri, proiecţie de film, consiliere psihologică gratuită şi multe altele. La orele 19.00 va avea aprinderea Lumânărilor Speranţei, iar la 20.30 programul se va încheia cu activitatea cultural-artistică ”Lumina Speranței”.

Zilele Antisuicid în Republica Moldova

Zilele Antisuicid în Republica Moldova sunt organizate pentru prima dată în acest an şi includ mai multe evenimente în lunile septembrie și octombrie. Localitățile R. Moldova, precum Anenii Noi, Briceni, Comrat, etc., alături de partenerii AO ”Altruism”, vor aborda pozitiv și proactiv subiectul prevenirii suicidului. Evenimentele regionale vizează întâlnirile cu adolescenții și tinerii și mese rotunde cu specialiștii, care lucrează cu copiii și tineret, reprezentanții administrației publice locale și reprezentanții presei locale.

 În 10 octombrie va fi organizată conferința ”Împreună salvăm vieți” și va fi lansat filmului artistic de scurtmetraj „Al nouălea cer”.

Toate evenimentele au scopul de a preveni suicidul, a aduce speranţă în sufletul oamenilor şi a mobiliza societatea să promoveze viața și să fie atentă la cei din jur, care manifestă semnele presuicidare și au nevoie de ajutor.

 Sunteţi aşteptaţi cu toţii la evenimentele organizate de către AO „Altruism” alături de partenerii săi.

Persoană de contact

Liuba Ceban, preşedinte AO „Altruism”

Email:  info@pentruviata.md

Telefon: 069379000

Site: www.pentruviata.md

www.mirt.md