Femei realizate și implicate



Prima femeie din Moldova care a participat in misiunile de pacificare ale ONU, singura femeie din țară care conduce un spital raional sau prima femeie care gestionează o întreprindere de producere a brichetelor din biomasă  – acestea sunt doar câteva din protagonistele unor producții video, realizate de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).

Producțiile video prezintă istoriile a 15 femei din Moldova care au reușit să se afirme și să obține rezulte remarcabile în diverse domenii de activitate: management, afaceri, administrație publică locală, agricultură, medicină, etc. Protagonistele vorbesc despre experiența lor și  eforturile depuse pentru a-și realiza dorințele și proiectele în Moldova.

Prin aceste producții, CJI și-a propus să contribuie la promovarea imaginii femeii in societate. Acestea vor fi difuzate de mai multe posturi locale de televiziune.

Producțiile video au  fost realizate în cadrul proiectului  „Schimbarea percepţiei femeii în societate prin intermediul mass-media” implementat de CJI, în perioada septembrie 2013 –septembrie 2014. Acest proiect este sprijinit de Ambasada Olandei prin intermediul Programului Matra.