UN ZIMBET DE COPIL PE FATA UNUI BATRIN



Cu prilejul Zilei Internationale a ocrotirii Copiilor, Asociatia pentru Educatie „Neoumanist” din or. Straseni, cu sediul in str. I.Creanga, 31 a organizat  vineri, 30.05.2008, ora 13.00 un concert si diverse concursuri dedicat copiilor, cu scopul de a promova valorile familiale, drepturile copiilor si importanta legaturii dintre generatii.

La acest eveniment au participat 20 copii din clasa a 4-a de la liceul “Mihai Viteazul” din or. Straseni, sub conducerea Larisei Simenovici si batrinii din Centrul de Zi si de la Casa de batrini. Astfel in prima parte a programului, ei au adus in dar bunicilor si bunicutelor un buchet de cintece si poezii dedicat parintilor, bunicilor, si patriei. În a doua parte au fost organizate diverse concursuri, activitati comune dintre copiii si batrinii asistati la centrul de zi „Rasarit” si “Spectru”. Concursurile au fost dintre cele mai diverse ca: “Cel mai mic nepot”, “Cea mai mare nepoata”, “Cel mai in virsta bunic si bunica”, concursul minilor dibace “Cea mai frumoasa bunica”, concursul celor mai buni dansatori etc. În aceasta zi cu soare, s-au apropiat si s-au cunoscut din nou valorile copilariei si valorile experientei intelepte.

Copii au fost serviti cu suc si dulciuri din partea Asociatiei Neoumanist, si copii au inminat batrinilor flori in semn de recunostinta si atitudine. Însa cele mai de pret cadouri sunt prietenii noi, dragostea, inocenta, duiosia,  dansurile, urarile si felicitarile reciproce.

De asemenea au fost invitati sa participe la sarbatoarea dedicata copiilor, agenti economici si persoane care ar fi putut oferi cadouri copiilor din or. Straseni si batrinilor din Centrul de zi si din Casa de batrini, proiecte a Asociatiei pentru Educatie “Neoumanist”, insa cu parere de rau nu au fost prezenti decit oameni cu suflet de copil si de batrin, dar zimbetele nu au lipsit nici de pe fata copiilor , nici de pe cea a batrinilor.