De astăzi, copii din cîteva școli din Moldova vor avea o motivație puternică să învețe mai bine



13-03-14 1De astăzi, copii din cîteva școli din Republica Moldova vor avea o motivație puternică să învețe mai bine. Este vorba de circa 60 de copiii din trei școli ale republicii care vor beneficia de vouchere educaționale.
De aceste vouchere vor beneficia atît elevi care întîmpină dificultăți în asimilarea materialului academic cît și elevi care au demonstrat o reușită academică bună și își doresc să exceleze la anumite obiecte școlare. Paralel elevilor beneficiari le sunt oferite un set de rechizite școlare necesar unui proces de studiu de calitate și bonuri alimentare care acoperă plata lunară pentru alimentare.

Pînă la moment au fost organizate o serie de activități în vederea formării cadrelor didactice din școlile implicate, mobilizarea comunității și crearea unei baze de date care va permite compararea rezultatelor din proiect cu starea de lucruri dinaintea intervenției. Un accent aparte este pus pe ședințele cu părinții copiilor beneficiari în cadrul cărora se abordează o serie de aspecte ce țin de importanța educației formale, participarea în viața școlii și necesitatea schimbării atitudinilor față de procesul de studiu.

În viitorul cel mai apropiat vor fi organizate o serie de activități complementare menite să adauge valoare adăugată în proiect.

Pentru mai multe detalii accesați regulat pagina noastra web www.ogradanoastra.org/press.

Proiectul este realizat de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG și partenerii cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).