Clubul de Lectură „Gaudeamus” - lansat ieri la biblioteca „B.P.Hașdeu”



1927083 10200613273653431 446147244 nIeri, în incinta Bibliotecii Municipale B.P.Hașdeu a avut loc prima ședință a Clubului de Lectură „Gaudeamus”. Acesta este un proiect interactiv, inițiat de un grup de elevi de la Liceul Teoretic Român-Englez „Ion Creangă” din capitală și echipa editorială a portalului pentru elevi cubo.din.md.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat mai mult de 50 de elevi, studenți dar și invitații speciali, scriitorul Nicolae Dabija, poeta Lidia Grosu și actorul Sandu Cupcea.

Clubul își propune să îndrume tinerii ce cărți să citească și să dea posibilitate fiecărui tânăr să-și expună părerea asupra unei cărți care într-adevăr l-a marcat”, a menționat Cristina Sârbu, elevă la Liceul Mihai Viteazul din Chișinău, prezentă la eveniment.

Mai mult, tinerii inițiatori ai proiectului își doresc să creeze o rețea de „oameni buni care să petreacă frumos după-amiezile de duminică și să scape de rutina zilnică.”

Lectura este o formă de fericire. Ultima la care vom renunța.” – anume acesta este credo-ul tinerilor cititori, afirmă cu entuziasm, Daniela Herța, gazda evenimentului.

Şedinţele Clubului de Lectură „Gaudeamus” se vor desfăşura în fiecare duminică, la orele 14:00 în incinta B.M. „Bogdan Petriceicu-Haşdeu”. Sunt invitați toți doritorii.

Iulia Brad